Aurelia Ecologie

Ecologisch veldwerk en meerVeldcursus 2022

De KNNV Vereniging voor Veldbiologie, Natuurpresentaties en Aurelia Ecologie organiseren in 2022 van 3 juni t/m 6 juni en van 8 t/m 11 augustus voor het zevende jaar veldcursussen flora en fauna kennis. Beide cursussen zijn breed opgezet vanuit twee totaal verschillende landschapstypes. In mei gaan we daarvoor naar het Zuid-Limburgse krijtlandschap en in augustus bezoeken we het Drents-Friese Woud. Er wordt alle ruimte gegeven om te leren determineren met aandacht voor de opbouw van soortenkennis op het gebied van flora en fauna. Tijdens de eerste cursus zal het accent op gebied van fauna liggen op herkenning van vogels en geleedpotigen in het veld. Op het gebied van flora zal de focus liggen bij grassen, zeggen en orchideeën. Tijdens de tweede cursus zal het accent op gebied van fauna vooral liggen op vliegende geleedpotigen en bodemleven. En zal de flora vooral composieten en schermbloemigen behandelen. Uiteraard proberen we daarin zoveel mogelijk in te spelen op uw wensen, geef deze vooral aan bij uw inschrijving!

De gehele cursus bestaat uit 2 volledige en twee halve excursiedagen. Waarbij er ’s avonds enkele presentaties worden gegeven, er gelegenheid is tot zelfstandig werk en er zullen enkele avond/nacht excursies op het programma staan.  De kosten voor de veldcursus zijn voor particulieren: € 275,- incl. btw voor particulieren (accommodatie, alle maaltijden en cursusbegeleiding). En voor bedrijven en organisaties: € 440,- excl. btw  (inclusief accommodatie, alle maaltijden en cursusbegeleiding).

Ons docenten team bestaat uit: Kees (1956) is bioloog / ecoloog en natuurpresentator met een zeer brede kennis van flora en fauna. Niels (1993) coördinator natuuronderzoek & monitoring en ecologisch veldwerker die zich vooral zal focussen op de fauna. Tijdens de veldcursus zal hij jullie ,naast de grote fauna, meenemen in de wereld van ongewervelde.

De afgelopen jaren is gebleken dat deze cursussen erg snel vol stromen. Geef je daarom nu al op middels het contactformulier op de website van Natuurpresentaties. Na opgave volgt een factuur voor een aanbetaling (10% van het volledige bedrag). Let op: pas na ontvangst van de betaling is je boeking compleet. Op deze cursus zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing met uitzondering van het inschrijfgeld.


 

  • Veldcursus20202
  • Geelbuikvuurpad
  • Veldcursus20203
  • Wijngaardslak
  • Veldcursus20201